Årets hederspris

Livsmedelshandlarna delar ut Årets Hederspris

Kampen om tryggare matbutiker är detta och kommande års viktigaste fråga för oss hos Livsmedelshandlarna. För att uppmuntra alla butiksägare och dess anställda att vara med i kampen och inspirera varandra, delar vi i år ut Årets Hederspris till årets bästa trygghetsinitiativ. Genom att dela de trygghetsinitiativ ni genomför kan vi alla jobba för en säkrare arbetsplats. Oavsett om era initiativ är små eller stora, vet vi att de kommer att göra skillnad.
Priset kommer att delas ut under Dagligvarugalan den 20 september, dit butikerna bakom de topp tre initiativen bjuds in för att vara med när vinnaren avslöjas.

Vad innebär årets hederspris? Pär Bygdeson, VD för Livsmedelshandlarna svarar

Vad innebär årets hederspris?
Priset är ett kvitto på att ens arbete för tryggare matbutiker har blivit uppmärksammat av kollegor i branschen och att man gör ett bra jobb i vår viktigaste fråga.

Vilka är Livsmedelshandlarna?
Vi är en intresseförening för alla som äger matbutiker i Sverige. Föreningen har funnits sedan 1931 och har idag drygt 800 anslutna handlare från norr till söder. Medlemmarna är livsmedelsbutiker som har varumärken som ICA, Hemköp, Matrebellerna, Tempo, Handlar’n, Näradej och Matöppet. Gemensamt för dem alla är att de drivs av människor med ett stort och nära engagemang i butiken och i det lokalsamhälle som butiken verkar i.

Varför vill ni belöna och uppmärksamma trygghetsinitiativ?
Det är den viktigaste frågan som branschen har att kämpa för. Kan vi inte erbjuda trygga matbutiker finns det inget kvar att på sikt erbjuda. Detta är en fråga som vi jobbat med i tre år och den blir mer och mer aktuell för varje dag som går.

Vilka är de viktigaste bedömningsfaktorerna?
Vi vill se och uppmärksamma lokala engagemang och åtgärder som hjälper till att belysa frågan för personal och kunder eller att man har genomfört något konkret som faktiskt förbättrat situationen och gjort butiken tryggare.

Följ oss på sociala medier!

TWITTER

Tillträdesförbudet ska gälla för de mest notoriska tjuvarna och våldsverkarna. Dessa är ofta kända i butiken (och i lokalsamhället).

@pergeijer medverkade i SVTs morgonstudio.

Mikael Ovrell efter skandaldomen: ”Jag blev helt chockad, fullständigt knäckt. Jag har inte orkat ta någon kontakt med poliserna eller åklagaren efter domen.” Domen ska nu överklagas