Årets hederspris

Nu har du och din butik chansen att vinna årets hederspris!

Kampen om tryggare matbutiker är detta och kommande års viktigaste fråga för oss hos Livsmedelshandlarna. Nu vill vi att ni är med i kampen och inspirerar varandra. Genom att dela de trygghetsinitiativ ni genomför kan vi alla jobba för en säkrare arbetsplats. Oavsett om era initiativ är små eller stora vet vi att de kommer att göra skillnad.

Alla Sveriges dagligvarubutiker är välkomna att delta oavsett vilket varumärke ni har. Bland alla deltagare väljer juryn ut topp tre som välkomnas till Dagligvarugalan den 20 september där vinnaren avslöjas.

Vad innebär årets hederspris? Pär Bygdeson, VD för Livsmedelshandlarna svarar

Vad innebär årets hederspris?
Priset är ett kvitto på att ens arbete för tryggare matbutiker har blivit uppmärksammat av kollegor i branschen och att man gör ett bra jobb i vår viktigaste fråga.

Vilka är Livsmedelshandlarna?
Vi är en intresseförening för alla som äger matbutiker i Sverige. Föreningen har funnits sedan 1931 och har idag drygt 800 anslutna handlare från norr till söder. Medlemmarna är livsmedelsbutiker som har varumärken som ICA, Hemköp, Matrebellerna, Tempo, Handlar’n, Näradej och Matöppet. Gemensamt för dem alla är att de drivs av människor med ett stort och nära engagemang i butiken och i det lokalsamhälle som butiken verkar i.

Varför vill ni belöna och uppmärksamma trygghetsinitiativ?
Det är den viktigaste frågan som branschen har att kämpa för. Kan vi inte erbjuda trygga matbutiker finns det inget kvar att på sikt erbjuda. Detta är en fråga som vi jobbat med i tre år och den blir mer och mer aktuell för varje dag som går.

Vilka är de viktigaste bedömningsfaktorerna?
Vi vill se och uppmärksamma lokala engagemang och åtgärder som hjälper till att belysa frågan för personal och kunder eller att man har genomfört något konkret som faktiskt förbättrat situationen och gjort butiken tryggare.

Tävla: Så här går det till

Maila in ditt bidrag till hederspris@tryggarematbutiker.nu
Svara på frågorna: Vad var syftet/målet med initiativet, hur gjorde ni det och vad gav det för resultat? Skicka gärna med bilder eller videos. Sista anmälningsdagen är den 17 maj. I mitten av juni kommer juryn att kontakta de topp tre nominerade initiativen som blir inbjudna till Dagligvarugalan där vinnaren koras.

Det här är juryn
Vinnarna och de nominerade i årets hederspris utses av en jury som består av representanter från Livsmedelshandlarnas styrelse. Juryn ansvarar för att utse de starkaste bidragen. De nominerade bidragen offentliggörs den 17 augusti. Vinnarna koras på galan den 20 september.

 

Frågor och svar

När är sista inlämningsdagen?
Fram till den 17 maj kan du skicka in ditt bidrag. Inlämning sker till hederspris@tryggarematbutiker.nu Skicka gärna med bilder och videos.

Finns det någon begränsning?
Alla svenska butiker är välkomna att delta, även om man inte är medlem i Livsmedelshandlarna. Den enda begränsningen är att du bara kan bidra med initiativ som din butik, eller den du är anställd vid, har startat eller startat tillsammans med en annan partner. I så fall, meddela oss vilken partner det är samt informera denne att du har skickat in ett bidrag. Initiativet kan ha pågått under en längre tid eller startats nu i samband med tävlingen.

Kan man tävla med flera bidrag?
Det går jättebra. Skicka dock in dem som separata bidrag.

Hur många får komma på galan om man blir nominerad?
Varje butik som är nominerad får bjuda med fyra personer.

Vad vinner man?
Topp tre kommer bli inbjudna till Dagligvarugalan där hederspriset delas ut. Alla deltagare kommer att få ett diplom och ett sigill som man stolt kan skylta med både i butiken och digitalt; att ni är med i arbetet för tryggare matbutiker.

Följ oss på sociala medier!

TWITTER

@IKEASverige @SvenskHandel Stort grattis! 🏆

Gängkriminell, som vi i yttre tjänst har att göra med för jämnan, har sedan årsskiftet fått 21 åtalsunderlåtelser (åklagare beslutar att inte väcka åtal, trots att han har begått ett brott). Det är så rättsväsendet visar att vi tar gängkrimiminalitet på allvar.

Jag är inte oroad över att jobb försvinner. De skapas nya jobb på en dynamisk arbetsmarknad och vi måste rusta folk för dessa. Vi ska skydda individer och inte jobben.

@YlvaJohansson om detaljhandelsskiftet. #svpol